Már több mint hat éves a tartalom marketing egyik ékköve a Red Bull Danny MacAskill’s Imaginate YouTube videója

Mire számítsunk abban az esetben, amikor  a forgatókönyvírók célkitűzése között szerepel az is, hogy a megtekintők nagy többségénél meg kell érinteni a szívet is? Erre a kérdésre választ kaphatunk a Red Bull energiaitalt gyártó cég Danny MacAskill’s Imaginate című YouTube-ra feltöltött tartalommarketing videójában.

A videót készítő csapat minden tagja maximálisan kitet magáért annak érdekében, hogy megvalósulhasson egy példaértékű alkotás. A videó egyik fő kommunikációs szála a motiváció és annak bemutatása, hogy a kitűzött célok igenis elérhetők. Ennek a különleges történetnek köszönhetően fókuszba került az is, hogy ha valóban azzal szeretnénk foglalkozni amit igazán szeretünk akkor időt és energiát kell fektetnünk a tanulásba amit át kell ültetni a gyakorlatba és közben a végletekig kitartani. Éppen ezért fontos, hogy az elénk kerülő akadályokra minden esetben kihívásként kell tekintenünk amik minden esetben egy újabb lehetőséget adnak a tudásunk és felkészültségünk bizonyítására. Mivel az élet útjai kifürkészhetetlenek az alapot adó tanulás, gyakorlás és kitartás mellé nélkülözhetetlen, hogy a teljes bejárni kívánt utunk alatt a szerencse pártfogoltjai legyünk. Ha időt szánunk az igazi nagyvállalatok történeteinek megvizsgálására és az általuk bejárt út részletekre kiterjedő megismerésére, akkor láthatjuk, hogy a sorsdöntő állomásokon a szerencse igen nagy koncentrációban befolyásolta a pozitív irányba történő továbblépésüket és eredményességüket. El kell tehát fogadnunk, hogy nem irányíthatunk mindent és a képletben helyet kapó szerencse befolyásoló képességét a felkészültségünkkel minimalizálhatjuk. Ezért nélkülözhetetlen tehát a folyamatos önképzés és gyakorlás. A videóban is megfigyelhetjük, hogy a céljaink eléréséhez vezető úton a tapasztalatra alapuló tudás magabiztosságot és stabilitást ad valamint a kockázatok csökkenését eredményezi. A tartalommarketing ezen ékköve a motiváció és a pozitív légkörteremtés mellett a márkaépítésre is kifejti jótékony hatását. A videó adataiból jól látható, hogy a megtekintők nagy része pozitívan értékelte a Red Bull tartalommarketing céllal készült reklámfilmjét. Ha pontosabb képet szeretnénk kapni arról, hogy mekkora potenciál rejlik ebben a videóban akkor meg kell vizsgálnunk az értékeléseket a kommenteket valamint további forgalmi adatokat is. A Danny MacAskill’s Imaginate című videót eddig közel 90 millióan tekintették meg. Vajon mire képes egy ilyen marketing videó a publikálását követően 6 évvel? A videóra eddig 508.000 pozitív és 20.000 negatív értékelés érkezett valamint közel 17.000 írott véleményalkotásra került sor. Nem szükséges közösségi média szakértőnek lenni ahhoz, hogy a fenti alap adatok láttán felismerjük azt az értéket amit a Red Bull ezzel a marketinges videóval teremtett. Ez a videó 2013-óta folyamatosan megvalósítja az alkotók kezdeti elvárását. A hosszú távú célkitűzésekkel rendelkező cégek részére a tudatos tartalommarketing láthatóan képes akár egymást követő generációkat is megérinteni. Az Online Marketing Media YouTube csatornáján az alábbi videóban megfigyelhető a Red Bull YouTube csatornába érkező és távozó követők alakulása valamint az, hogy a csatorna követői tábora folyamatosan növekedik.

Az ilyen marketing tartalmak képesek arra, hogy évekkel később is aktuálisak és érdekesek legyenek. Jelen esetben a cikkben megvizsgált Red Bull marketinges videója is gondoskodik a folyamatos látogatottságról. Ennek a videónak a létezése is azt bizonyítja, hogy az ilyen videók megvalósítása nem lehetetlen. Vitathatatlan tény, hogy rengeteg összetevőre van szükség egy ilyen volumenű tartalom megvalósításához, viszont láthatóan érdemes belevágni a kivitelezésbe. Az ilyen tartalmak valójában több csatornán keresztül képesek konkrét hasznot termelni így a megvalósításuk költségével kapcsolatban a kérdés nem az, hogy megtérül-e hanem, hogy mennyi időt vesz igénybe a megtérülés folyamata. A hosszú távú stratégiával rendelkező vállalatok online marketing kampányához a tartalommarketing eszközök a bennük rejlő komoly potenciál miatt mindig előszeretettel választott megoldási formák lesznek. A fenti mondatban szándékosan nem úgy került megfogalmazásra, hogy kis vagy nagy vállalatok esetében, mivel a lehetőség mindenki számára adott, hogy érdekes és aktuális tartalmakkal rukkoljon elő. A Red Bull inspiráló reklámfilmje nagyon jó példa arra, hogy a tudatosan felépített történethez hozzáadott hiteles szereplő és egy profi csapat kombinációja hosszú távon is hozni fogja a kívánt eredményt.

Online Marketing Media | Red Bull | Danny MacAskill’s Imaginate | Online Marketing Blog Website: https://onlinemarketing.media Email: info@onlinemarketing.media Facebook: https://facebook.com/OnlineMarketing.MediaGroup/ Messenger: https://m.me/OnlineMarketing.MediaGroup Twitter: https://twitter.com/omarketing_m Linkedin: https://linkedin.com/company/onlinemarketing-media/ Instagram: https://www.instagram.com/onlinemarketing.media/

Fotó forrás: redbull.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.